فهرست مندرجات

استراتژی مسابقه دادن

در این صفحه به بررسی استراتژی تیمی برای شرکت در مسابقه‌ی برنامه‌سازی دانش‌جویی پرداخته می‌شود. پیش از هر چیز، لازم است که سه نکته را در ذهن داشته باشید:

استراتژی عمومی

در شروع مسابقه، سریع‌ترین تایپیست، یک قالب کد و همچنین یک اسکریپت برای کامپایل برنامه‌ها می‌نویسد. در این مسابقه بهتر است سوالات آسان‌تر زودتر حل شوند بنابراین دو نفر دیگر (که از کامپیوتر استفاده نمی‌کنند) سوالات را برای پیدا نمودن ساده‌ترین مسئله، بررسی می‌نمایند (یک نفر از اول به آخر و دیگری از آخر به اول). به محض یافتن یک مسئله که به اندازه‌ی کافی ساده است (به طوری که در ۱۰ تا ۱۵ دقیق قابل حل باشد)، این مسئله همراه با یک شرح مختصر در اختیار سریع‌ترین تایپیست قرار می‌گیرد. دو عضو دیگر تیم که مشغول به تایپ نمی‌باشند، به بررسی سوالات ادامه می‌دهند. در صورتی که مسئله‌ای ساده‌تر (قابل حل در ۵ دقیقه) یافت شود، اولویت به حل این مسئله داده می‌شود. بعد از اینکه حداقل یکی از دو عضو همه‌ی سوالات را خواند، این دو نفر به بحث و بررسی همه‌ی مسائل می‌پردازند.

اتفاقی که نباید در شروع مسابقه رخ دهد: ممکن است بعد از خواندن اولین سوال به این نتیجه برسیم که توانایی حل این مسئله را داریم. به این ترتیب از بررسی سایر سوالات صرف‌نظر کرده و دو ساعت بعد را به حل این مسئله اختصاص می‌دهیم بدون این‌که موفقیتی به دست آوریم؛ در حالی که دو مسئله‌ی ساده‌تر در مجموعه موجود هستند که آن‌ها را نخوانده‌ایم. به همین دلیل، خواندن همه‌ی سوالات و بحث و بررسی آنها توسط اعضا، در شروع مسابقه بسیار مهم است.

تیم به حل سوالات ادامه می‌دهد. در صورتی که یکی از اعضای تیم می‌داند که یک سوال چگونه حل می‌شود، اگر کسی از کامپیوتر استفاده نمی‌کند راه‌حل را کد کرده و در غیر این صورت کد را بر روی یک کاغذ می‌نویسد.

استراتژی و تقسیم وظایف باید متناسب با توانایی‌های اعضا انجام شود. برای مثال در صورتی که یکی از اعضا در حل مسئله تبحر داشته اما در برنامه‌نویسی مهارت ندارد باید بیشتر بر روی کاغذ کار کرده و پاسخ‌ها را برای دیگر اعضای تیم تشریح کند. اعضای تیم لازم است که همواره با هم تمرین کنند تا با نقاط ضعف و قوت یکدیگر آشنا شوند و بهترین استراتژی را برای تیم پیدا کنند.

نکات دیگر

علاوه بر استراتژی کلی، لازم است نکات دیگری نیز رعایت شود:

مرجع